EWT: Εγκαταστάθηκε το νέο μοντέλο ανεμογεννήτριας της ολλανδικής εταιρείας

EWT: Εγκαταστάθηκε το νέο μοντέλο ανεμογεννήτριας της ολλανδικής εταιρείας
Τετάρτη, 29/09/2021 - 22:22

Στην εγκατάσταση του νέου μοντέλου ανεμογεννήτριας: DW54X-1000kW Class IA, προχώρησε η Ολλανδική κατασκευάστρια εταιρία EWT με σκοπό να ολοκληρώσει την πιστοποίηση τύπου της Ανεμογεννήτριας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια εγκαταστάθηκε στην Βοιωτία για λογαριασμό της εταιρείας Αιγαιοηλεκτρική. H διαδικασία πιστοποίησης που πραγματοποιείται από τον φορέα πιστοποίησης UL, θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα εκτελέσει μέρος απαιτούμενων μετρήσεων. Το μοντέλο της DW54X φέρει τον μεγαλύτερο ρότορα (54m) στην κατηγορία των 1000kW και είναι σχεδιασμένη για κλάση ανέμου IA κατά το πρότυπο IEC.

Στο νέο της μοντέλο, η EWT αξιοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης και ελέγχου δικτύου από την πλατφόρμα DW61-1000kW. Η DW54X-1000kW είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να βρίσκει εφαρμογή στις ιδιαιτερότητες της ελληνική αγοράς όσο αφορά την προσβασιμότητα, τα απομονωμένα δίκτυα και τις συνθήκες ανέμου. Μπορεί να παραδοθεί με 3 διαφορετικά ύψη πυλώνα (40μ, 50μ & 59μ) και θα είναι εμπορικά διαθέσιμη από το πρώτο τρίμηνο του 2022.