Η nvisionist στη διεθνή έκθεση αιολικής ενέργειας ΗUSUM Wind

Η nvisionist στη διεθνή έκθεση αιολικής ενέργειας ΗUSUM Wind
Τρίτη, 21/09/2021 - 21:10

Η nvisionist ήταν η μοναδική Ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη Διεθνή Έκθεση για την Αιολική Ενέργεια "HUSUM WIND - THE GERMAN WIND TRADE FAIR AND CONGRESS, η οποία πραγματοποιήθηκε μετάξυ 14 και 17 Σεπτεμβρίου 2021 στη Μέκκα των Αιολικών, το HUSUM της Γερμανίας (η οποία ήταν και η πρώτη διεθνής έκθεση Αιολικής Ενέργειας που διεξάγεται δια ζώσης μετά την έξαρση της πανδημίας (Covid-19), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της "HUSUM WIND - THE GERMAN WIND TRADE FAIR AND CONGRESS τις εντυπώσεις κέρδισε η παρουσίαση του καινοτόμου σύστηματος nvbird®️ (bird detection & monitoring system), με την παρουσία χιλιάδων στελεχών και επισκεπτών από την ευρωπαική Αιολική αγορά στο περίπτερο της nvisionist.

Το nvbird®️ ξεχωρίζει για την καινοτομία του, αφού προσθέτει υπεραξία στην αιολική ενέργεια, εκμηδενίζοντας σχεδόν τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις των ανεμογεννητριών, αυξάνοντας στο μέγιστο την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα σπάνια πτηνά από την πρόσκρουση στις ανεμογεννήτριες.

Το nvbird®️ αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον. Εφαρμόζεται σε αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών, η οποία ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας. Στηρίζεται σε έναν μοναδικό αλγόριθμο βάσει του οποίου το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει με πρωτοφανή ακρίβεια πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες, αναλύει την πορεία τους, ενεργοποιεί ηχεία με ήχους ώστε να τα απομακρύνει από τις ανεμογεννήτριες και σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν σταματάει την ανεμογεννήτρια ώσπου να απομακρυνθούν.

Παράλληλα, επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνώρισης της τεχνολογικής καινοτομίας του nvbird® αποτελεί η επιλογή και παρουσίαση του στο Technology Workshop της Wind Europe το διήμερο 8 με 10 Σεπτεμβρίου 2021. Το nvbird® αξιολογήθηκε από την επιτροπή της Wind Europe, η οποία απαρτίζεται από κορυφαία στελέχη της αιολικής ενέργειας, και παρουσιάστηκε ως η δεύτερη σημαντικότερη λύση για το 2021 με τίτλο «Use of artificial intelligence and machine learning algorithms to accurately detect, classify and deter birds maximizing wind turbines operating time and saving bird lives».

Η nvisionist είναι μία καινοτόμος Ελληνική start-up υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine learning). Βάση της τεχνογνωσίας που διαθέτει Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρεία στις ολοκληρωμένες λύσεις end to end ανακύκλωσης που προσφέρει στον τομέα του Green Energy. Σχεδιάζει και παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος όλων: του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, των τοπικών κοινοτήτων, της πράσινης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, της επιχειρηματικής αποδοτικότητας με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας καλύπτει ακόμα τους τομείς ανάπτυξης και συντήρησης έργων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εφαρμογών Μηχανικής Όρασης και έργων Βιώσιμης Ενέργειας. Το στελεχιακό δυναμικό τη διαθέτει ένα μακρόχρονο ιστορικό επιτυχημένων έργων σε διάφορους τομείς και αγορές, κυρίως στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η nvisionist είναι μέλος του ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) μέλος της Wind Europe, όπως επίσης και μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας).