Πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον Μπιλ Γκέιτς για την κλιματική αλλαγή

Πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον Μπιλ Γκέιτς για την κλιματική αλλαγή
Δευτέρα, 20/09/2021 - 20:57

Εκατοντάδες εκατομμύρια από 7 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχει συγκεντρώσει ο Μπιλ Γκέιτς για την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Breakthrough Energy, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Γκέιτς το 2016, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει εξασφαλίσει επενδύσεις από τη Microsoft, την BlackRock, την General Motors, την American Airlines, τον Boston Consulting Group, την Bank of America και την ArcelorMittal.

Το συνολικό μέγεθος των επενδύσεων δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε πάνω από 1 δισ. δολάρια. Η Breakthrough Energy δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχόλιο.

Η εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον δήλωσε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του «Breakthrough Energy Catalyst», ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και στοχεύει στη χρηματοδότηση, παραγωγή και αγορά νέων λύσεων που θα βοηθήσουν στη στήριξη μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ο Γκέιτς ανέφερε σε δήλωσή του ότι απαιτείται «μια νέα βιομηχανική επανάσταση», εάν ο κόσμος πρόκειται να αποφύγει μια κλιματική καταστροφή.

Πηγή euro2day.gr