Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Ανεμογεννήτριες μπορούν να συνυπάρχουν με τα δάση. Δεν είναι οι πιο καθαρές μορφές ενέργειες εχθροί του δάσους».

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Ανεμογεννήτριες μπορούν να συνυπάρχουν με τα δάση. Δεν είναι οι πιο καθαρές μορφές ενέργειες εχθροί του δάσους».
Τετάρτη, 25/08/2021 - 17:47

«Δεν μπορούν ορισμένοι να θολώνουν την αλήθεια για τις καμένες περιοχές όταν το Σύνταγμα και ειδική πράξη νομοθετικού περιεχομένου κηρύσσει όλες τις εκτάσεις αναδασωτέες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάσταση. Ο πρωθυπουργός «απαντώντας» στις συζητήσεις περί πυρκαγιών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, είπε: «Ανεμογεννήτριες γνωρίζετε ότι μπορούν να συνυπάρχουν με τα δάση. Δεν είναι οι πιο καθαρές μορφές ενέργειες εχθροί του δάσους».

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον ορθό λόγο, την κοινή λογική, τη δύναμη της επιστημονικής ανάλυσης, να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει «Η λεωφόρος της επιστήμης είναι αυτή που πρέπει να κυριαρχήσει, όχι ο παράδρομος του ψέματος».

«Ειδικά η συζήτηση για τον κλιματικό νόμο θα δώσει ευκαιρία για ενσωμάτωση πολλών θετικών ιδεών στις οποίες η κυβέρνηση είναι ανοιχτή» είπε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του και συμπλήρωσε: ««Έφτασε η ώρα να διαψεύσουμε τον Βίκτωρα Ουγκό που προειδοποιούσε ότι η φύση μιλά αλλά ο άνθρωπος δεν την ακούει. Ε, λοιπόν η Ελλάδα την ακούει αλλάζοντας τη στάση της απέναντι της, με οργανωμένο σχέδιο και με τολμηρά μέτρα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στο βίντεο που ακολουθεί:

https://youtu.be/UrDCRMEtB9g