Έκθεση: 200GW νέων υπεράκτιων αιολικών έργων που βρίσκονται υπό ανάπτυξη το 2021

Έκθεση: 200GW νέων υπεράκτιων αιολικών έργων που βρίσκονται υπό ανάπτυξη το 2021
Τρίτη, 22/06/2021 - 12:26

Σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση αγοράς της The Renewables Consulting Group περισσότερα από 200GW νέων υπεράκτιων αιολικών έργων έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται από τις αρχές του 2020.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύνολο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 44% του συνόλου της παγκόσμιας παραγωγικής ισχύος κατά τη φάση πριν από την κατασκευή ή την πρώιμη ανάπτυξη.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν νέα έργα τα οποία θα αναπτυχθούν από την Κολομβία έως τη Βραζιλία στην Αμερική, από την Ισπανία έως την Εσθονία στην Ευρώπη και την Αυστραλία έως τις Φιλιππίνες στην περιοχή APAC.
Νέα έργα άνω των 500MW σε ισχύ ανακοινώθηκαν επίσης στην Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, την Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα, την Ιταλία, τη Βραζιλία και το Βιετνάμ έως τις αρχές του 2021.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις για τη βιομηχανία σχετικά με την επίτευξη φιλόδοξων στόχων και τη δυνατότητα υλοποίησης έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά το 2030.

«Οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλες τις περιοχές, καθώς και τα απροσδιόριστα αναπτυξιακά πλαίσια και οι μηχανισμοί δρομολόγησης προς την αγορά, θα περιορίσουν την ανάπτυξη της χωρητικότητας σε ολόκληρο τον τομέα έως το 2030», δήλωσε η RCG.

«Το ποσοστό ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα δεν πρέπει να υποτιμάται, ωστόσο η φιλοδοξία των κυβερνητικών αρχών και των επενδυτών μπορεί να υπερβαίνει την ισχύ του τομέα σε ορισμένες περιοχές».

Πηγή: renews.biz