RWE: Έθεσε σε λειτουργία αιολικό πάρκο 250 MW στο Οχάιο

RWE: Έθεσε σε λειτουργία αιολικό πάρκο 250 MW στο Οχάιο
Πέμπτη, 03/06/2021 - 16:03

Η RWE Renewables ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του χερσαίου αιολικού πάρκου Scioto Ridge 250MW στις ΗΠΑ.

Το έργο, που βρίσκεται στις κομητείες Hardin και Logan, τροφοδοτείται από 75 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa και αντιπροσωπεύει το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας της RWE στο Οχάιο.

Το Scioto Ridge είναι το 28ο χερσαίο αιολικό πάρκο της RWE στις ΗΠΑ και έχει την ικανότητα να παρέχει καθαρή ενέργεια για περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι το Οχάιο έχει τεράστιες δυνατότητες για μελλοντικά έργα, καθώς η αιολική ενέργεια παρέχει λιγότερο από το 2% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία. Επιπλέον, έχει μια μακρά ιστορία βιομηχανικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων περίπου 52 εργοστασίων που σχετίζονται με την αιολική ενέργεια - το μεγαλύτερο μέρος κάθε μεμονωμένης πολιτείας στις ΗΠΑ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables, Anja-Isabel Dotzenrath, δήλωσε:

«Προχωράμε μπροστά με την επέκταση του χαρτοφυλακίου μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ΗΠΑ είναι μία από τις στρατηγικές μας περιοχές-στόχους.μΤο χερσαίο αιολικό πάρκο Scioto Ridge σηματοδοτεί την επιτυχημένη είσοδο στην αγορά του Οχάιο. Η τοποθεσία της πολιτείας στην καρδιά των ΗΠΑ προσφέρει ιδανικές συνθήκες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε αυτό το έργο στο δίκτυο, το οποίο μπορεί να παρέχει καθαρή ενέργεια για περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά».

Αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου RWE, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στη στρατηγική της RWE για την ανάπτυξη της δραστηριότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η RWE κατασκευάζει, κατέχει και διαχειρίζεται μερικά από τα έργα υψηλότερης απόδοσης αιολικής, ηλιακής και ενεργειακής αποθήκευσης στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η RWE έχει συνάψει μια κοινοπραξία, τη New England Aqua Ventus, που επικεντρώνεται στηνπλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια στην πολιτεία του Μάιν.