Claritas: Νέες άδειες παραγωγής για ηλιακούς σταθμούς ισχύος 277 MW

Claritas: Νέες άδειες παραγωγής για ηλιακούς σταθμούς ισχύος 277 MW
Τρίτη, 01/06/2021 - 18:46

Νέες άδειες παραγωγής για ηλιακούς σταθμούς ισχύος 277 MW εξασφάλισε η Claritas, με την συνολική διαθέσιμη ισχύ να αγγίζει τα 591 MW.

Σε ότι αφορά τα νέα έργα, αυτά βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να είναι έτοιμα προς κατασκευή στα τέλη του χρόνου, ενσωματώνοντας την τελευταία γενιά πάνελ και μετασχηματιστών.

Εν μέσω ενεργειακής μετάβασης και συγκεκριμένα ριζικών αλλαγών στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, πεποίθηση της εταιρείας είναι το ηλιακό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει δύναται να αποτελέσει μια βιώσιμη και εμπορικά αξιόπιστη λύση, όπως δήλωσε ο Dirk Lamottke, διευθύνων σύμβουλος της Claritas Investments. Σχολιάζοντας το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας στην Ελλάδα, ο Επικεφαλής Ανάπτυξης Έργων της εταιρείας στην Ελλάδα, Νίκος Σιάφακας υπογράμμισε πως «θέλουμε να ολοκληρώσουμε τα υπόλοιπα βήματα για την ανάπτυξη των έργων ώστε με το νέο χρόνο να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή, πριν τον επόμενο χειμώνα».

Να σημειωθεί ότι η Claritas αναπτύσσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων ανά την Ευρώπη, ενώ, στην ελληνική αγορά ηλιακής ενέργεια εισήχθη το 2018 και έκτοτε εργάζεται για την ανάπτυξη ηλιακών σταθμών μεγάλης κλίμακας μέσω της θυγατρικής της Claritas Hellas Energy BV.