Statkraft: Ετοιμάζει έξι προσφορές αιολικών έργων για την επόμενη ιρλανδική δημοπρασία

Statkraft: Ετοιμάζει έξι προσφορές αιολικών έργων για την επόμενη ιρλανδική δημοπρασία
Δευτέρα, 31/05/2021 - 17:00

Η Statkraft επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει προσφορές για έξι αιολικά έργα συνολικής ισχύος έως 320 MW για την επόμενη δημοπρασία ανανεώσιμων πηγών στην Ιρλανδία.

Η εταιρεία αναζητά τιμές ανεμογεννητριών και πακέτα προσφορών τα οποία εκδίδονται σε κατάλληλους προμηθευτές για τα έργα.

Αναφέρεται ότι η δημοπρασία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ή το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο επικεφαλής ανάπτυξης της Statkraft, Donal O'Sullivan, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο στην ανάπτυξη ανανεώσιμης ενέργειας στην Ιρλανδία. Ως εκ τούτου, χαίρομαι που μπορώ να ανακοινώσω αυτό το πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο αιολικών έργων που θα υποβάλουμε για τη δημοπρασία RESS».

«Μόλις ολοκληρωθεί η δημοπρασία, προβλέπουμε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν το 2022».

«Για να βοηθηθούμε να προετοιμάσουμε αυτά τα έργα, θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με κατάλληλους προμηθευτές σχετικά με την τιμολόγηση των ανεμογεννητριών και θα ζητήσουμε από τις κατάλληλες εταιρείες να υποβάλουν προσφορά».

Το χαρτοφυλάκιο έξι αιολικών έργων της Statkraft είναι η μεγαλύτερη επιλέξιμη ισχύς οποιουδήποτε προγραμματιστή ανανεώσιμης ενέργειας στην Ιρλανδία. Η εταιρεία έχει ήδη 500MW αιολικής ενέργειας στην Ιρλανδία και έχει επιπλέον 57MW σε κατασκευές.