Statkraft: Κατασκευή 234 MW ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία

Statkraft: Κατασκευή 234 MW ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία
Παρασκευή, 14/05/2021 - 17:00

Η Statkraft πρόκειται να επενδύσει 200 ​​εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων νέων ηλιακών εγκαταστάσεων στη νότια Ισπανία συνολικού ύψους 234MW στην περιοχή του Καντιθ.

Σημειώνεται ότι η Statkraft διαθέτει ήδη έναν μεγάλο ηλιακό αγωγό στην Ισπανία, βοηθώντας τη χώρα να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της για την ηλεκτροδότηση και το κλίμα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης 3GW ηλιακής ενέργειας ετησίως έως το 2030 που ορίζεται στο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος (NECP).

Η Statkraft θα είναι ο εργολάβος μηχανικών, προμηθειών και κατασκευών (EPC) για τα έργα και αναμένεται επίσης να παρέχει επίσης υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησηας (O&M) και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για μία περίοδο 10 ετών, αρχικά.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2020, η Statkraft απέκτησε άδεια κατασκευής για τρία από τα τέσσερα προγραμματισμένα ηλιακά αγροκτήματα, το Malabrigo, το El Yarte και το Arenosas. Η τέταρτη άδεια για το La Guita, έχει περιβαλλοντικές άδειες και βρίσκεται στη διαδικασία λήψης τελικής απόφασης για την άδεια κατασκευής που λήγει τον Ιούλιο του 2021.

Επιπλέον, έχει συναφθεί μια τοπική συμφωνία απασχόλησης με το δημοτικό συμβούλιο του San Jose del Valle σε συνεργασία με τρία από αυτά τα έργα. Αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός προγράμματος κατάρτισης και προώθησης της απασχόλησης και θα υπάρξουν 500 ευκαιρίες απασχόλησης που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής.

Ο Birgitte Ringstad Vartdal, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο Statkraft, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που δεσμευτήκαμε να επενδύσουμε στην κατασκευή αυτών των τεσσάρων νέων ηλιακών εγκαταστάσεων στο Κάντιθ. Η πρόσφατη εξαγορά του Solarcentury τον Νοέμβριο του 2020 έθεσε περαιτέρω την Ισπανία ως μια σημαντική αγορά για το ηλιακό αποτύπωμα της Statkraft, ενώ συνολικά η στρατηγική της εταιρείας είναι η ανάπτυξη 8GW ηλιακής και αιολικής ενέργειας έως το 2025. Τα ηλιακά έργα στην Ισπανία, όπως αυτά τα τέσσερα αγροκτήματα στο Κάντιθ, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες του Statkraft να το επιτύχουν».