Συμφωνία για την αμερικανική κατασκευαστική ΙΕΑ για αιολικό ενεργειακό κέντρο 200MW

Συμφωνία για την αμερικανική κατασκευαστική ΙΕΑ για αιολικό ενεργειακό κέντρο 200MW
Πέμπτη, 29/04/2021 - 15:01

Συμβόλαιο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων (41 εκατομμύρια ευρώ) έκλεισε η Infrastructure and Energy Alternatives (IEA) για την κατασκευή του αιολικού ενεργειακού κέντρου Plymouth 200MW της Invenergy στη βορειοδυτική Αϊόβα.

Η αμερικανική εταιρεία θα πραγματοποιήσει όλες τις εργασίες μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής του έργου, συμπεριλαμβανομένης της ανέγερσης 73 ανεμογεννητριών της GE.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για το Plymouth ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2021.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία IEA μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πάνω από 20GW έργων ανανεώσιμης ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 240 αιολικών και ηλιακών έργων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IEA, JP Roehm, δήλωσε:

«Καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχίζουν να μειώνουν το κόστος, η αιολική ενέργεια έχει αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο προσιτές, σταθερές και καθαρές πηγές ενέργειας στην Αϊόβα.

«Η IEA είναι πολύ ευχαριστημένη που όχι μόνο αξιοποιεί την τεχνογνωσία στην κατασκευή αιολικής ενέργειας στη συνεργασία με την Invenergy, αλλά και προάγει τη θέση της Αϊόβα ως εθνικού ηγέτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».