Luxcara: Υπογράφει Συμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Amazon

Luxcara: Υπογράφει Συμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Amazon
Τρίτη, 20/04/2021 - 16:50

Η εταιρεία αιολικής ενέργειας Luxcara υπέγραψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Amazon για ένα σημαντικό μερίδιο της ισχύος που θα παράγεται από αιολικό πάρκο 374 MW στη Σουηδία.

Η συμφωνία για την παραγωγή από το εργοστάσιο Kallamossen στη βόρεια Σουηδία είναι ένα από τα μεγαλύτερα χερσαία αιολικά PPA της ηπείρου.

Από το 2023 και μετά, το έργο θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Amazon, κρατώντας παράλληλα την εταιρεία στο δρόμο της για την τροφοδοσία 100% των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.

Η συνεργάτης της Luxcara, Alexandra von Bernstorff, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την Amazon στον αναπτυσσόμενο κατάλογο των πελατών μας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εμπιστοσύνη από έναν τόσο ισχυρό offtaker καταδεικνύει την αξία που μπορούμε να πετύχουμε για τους θεσμικούς επενδυτές με το χαρτοφυλάκιο των σκανδιναβικών ανανεώσιμων πηγών, ακόμη και σε τόσο δύσκολες στιγμές. Ανυπομονούμε να κατασκευάσουμε και να παραδώσουμε πιο συναρπαστικά έργα με καινοτόμες δομές απορρόφησης από το 2021 και μετά».

Πρόσφατα, η Amazon παρουσίασε άλλες προσφορές με εννέα νέα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας κλίμακας χρησιμότητας στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικού ύψους 1546 MW.

Τα έργα περιλαμβάνουν ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο 350 MW στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης τη μεγαλύτερη εταιρική συμφωνία ανανεώσιμης ενέργειας που έχει ανακοινωθεί από οποιαδήποτε εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα.