Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός για την Παροχή Υπηρεσιών με αντικείμενο την: «Πρόγνωση αιολικής και φωτοβολταϊκής παραγωγής που εγχέεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς και στο Δίκτυο Διανομής»

 Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός για την Παροχή Υπηρεσιών με αντικείμενο την: «Πρόγνωση αιολικής και φωτοβολταϊκής παραγωγής που εγχέεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς και στο Δίκτυο Διανομής»
Παρασκευή, 15/06/2018 - 23:08
Με τη σύμβαση αυτή ο ΑΔΜΗΕ αναθέτει και ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί στην άρτια παροχή υπηρεσιών πρόγνωσης αιολικής και φωτοβολταϊκής παραγωγής που εγχέεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς και στο Δίκτυο Διανομής. Ο πάροχος θα προσδιορίζει ωριαία πρόγνωση παραγωγής, με πρόβλεψη δυνατότητας και για μικρότερο χρονικό διάστημα, για τα Αιολικά Πάρκα Συστήματος, Φωτοβολταϊκά Πάρκα Συστήματος & Δικτύου Διανομής, που εγχέουν τελικώς στο διασυνδεδεμένο Σύστημα. Αυτά στις προγνώσεις θα διαμοιράζονται σε 6 Ζώνες Απωλειών Φορτίου (Νο 1 ÷ 5 για τις ΑΠΕ που συνδέονται στο Σύστημα και Νο 6 που συνδέονται στο Δίκτυο Διανομής Μέσης και Χαμηλής τάσης). Λαμβανομένων υπόψη των τεχνολογιών και των φορέων εκπροσώπησης του Ν. 4414/16, θα παρέχονται τελικά διακριτά 18 προβλέψεις (9 για τα Α/Π και 9 για τα Φ/Β), οι οποίες θα αφορούν τις ΑΠΕ, που θα εκπροσωπούνται από τον ΦΟΣΕΤΕΚ και 18 προβλέψεις (9 για τα Α/Π και 9 για τα Φ/Β) για τις υπόλοιπες ΑΠΕ που αντιπροσωπεύει στον ΗΕΠ ο ΛΑΓΗΕ. Επίσης θα παρέχονται και συνολικές προβλέψεις ανά τεχνολογία και αντίστοιχα για Βορά και Νότο, για τις ανάγκες του Διαχειριστή. Επιπλέον, δεδομένης της δυνατότητας των μονάδων ΑΠΕ να είναι συμμετέχουσες στην αγορά, επιλέγοντας και αλλάζοντας τον τρόπο συμμετοχής τους (είτε μεμονωμένα, είτε μέσω του ΦΟΣΕ ή ΦΟΣΕΤΕΚ), το μητρώο των ΑΠΕ θα είναι δυναμικό και μεταβαλλόμενο. Οι δε εν λόγω οντότητες θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την εκπροσώπησή τους στην αγορά από την 1η του επόμενου μήνα υποβάλλοντας δήλωση-αίτηση μέχρι την 10η του τρέχοντος μήνα. Οι προγνώσεις της αιολικής και φωτοβολταϊκής παραγωγής θα παρέχονται 6 φορές την ημέρα για ενδοημερήσια πρόβλεψη και για χρονικό ορίζοντα δέκα ημερών. Η παροχή των παραδοτέων θα γίνεται με αποστολή αρχείων μέσω e-mail, FTP απομακρυσμένο εξυπηρετητή καθώς και μέσω πρόσβασης σε βάση δεδομένων του παρόχου. Στις προδιαγραφές ζήτησης «Wind & Solar power production forecast service» περιγράφονται οι τεχνικές απαιτήσεις της ζητούμενης υπηρεσίας. Η υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης θα γίνει απολύτως σύμφωνα με τις προδιαγραφές ζήτησης «Wind & Solar power production forecast service», καθώς και τους λοιπούς όρους της. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ