Nordex: Νέα παραγγελία 42 MW για αιολικό έργο 42 MW στην Πολωνία

Nordex: Νέα παραγγελία 42 MW για αιολικό έργο 42 MW στην Πολωνία
Τρίτη, 13/04/2021 - 16:59

Η Nordex δέχτηκε μια νέα παραγγελία ανεμογεννητριών από την VSB Group για το έργο αιολικής ενέργειας ισχύος 42MW στην Πολωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία αφορά 11 ανεμογεννήτριες των 3MW για ένα αιολικό σύμπλεγμα στο οποίο η Nordex θα εξυπηρετεί τα μηχανήματα για μια περίοδο 20 ετών.

Ο τύπος της ανεμογεννήτριας και το όνομα του έργου δεν αποκαλύπτονται σύμφωνα με το αίτημα του πελάτη.

Είναι γνωστό ότι η Nordex θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες το φθινόπωρο του 2022, με προγραμματισμένη λειτουργία το τέλος του ίδιου έτους.

«Ακολουθώντας έργα στη Γερμανία και τη Φινλανδία, τώρα είμαστε επίσης ευτυχείς να εξοπλίσουμε τα πολωνικά αιολικά πάρκα του ομίλου VSB με την τεχνολογία των ανεμογεννητριών μας και συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στην Πολωνία», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Nordex, Patxi Landa.

Μέχρι σήμερα, η Nordex έχει πουλήσει ανεμογεννήτιρες για έργα άνω των 700 MW στην Πολωνία, εκ των οποίων περισσότερα από 240 MW είναι υπό κατασκευή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VSB Energie Odnawialne Polska, Hubert Kowalski, δήλωσε:

«Ήταν χαρά μου να συνεργαστούμε με τη Nordex σε αυτό το σημαντικό ορόσημο για το πρώτο 100% δικό μας αναπτυγμένο πολωνικό έργο. Ανυπομονούμε για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών και την παράδοση των ανεμογεννητριών τον επόμενο χρόνο».

Αναφέρεται ότι η VSB, με έδρα τη Δρέσδη, είναι ένας πάροχος πλήρων υπηρεσιών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η βασική της δραστηριότητα είναι η ανάπτυξη εθνικών και διεθνών έργων για αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά πάρκα, τη λειτουργική διαχείριση και συντήρηση τους καθώς και τη λειτουργία των δικών του πάρκων.