Siemens Gamesa: Παραγγελία 86 MW για δύο αιολικά έργα στην Σουηδία

Siemens Gamesa: Παραγγελία 86 MW για δύο αιολικά έργα στην Σουηδία
Παρασκευή, 26/03/2021 - 15:30

Η Siemens Gamesa έκλεισε δύο νέες παραγγελίες ανεμογεννητριών από την European Energy για έργα στη Σουηδία συνολικού ύψους 86 MW.

Σχετικά με την πρώτη συμφωνία, αυτή αφορά 6 ανεμογεννήτριες τύπου 5,8-170 για το έργο Grevekulla κοντά στο Eksjo, ενώ η άλλη αφορά 8 ανεμογεννήτριες του ίδιου τύπου για το έργο Skaramala.

Οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ευέλικτη λειτουργία με τις περισσότερες να λειτουργούν στα 6,2 MW, σύμφωνα με τη Siemens Gamesa. Οι νασέλες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες 115 μέτρων και στις δύο τοποθεσίες, φτάνοντας σε τελικό ύψος τα 200 μέτρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σουηδία κατέγραψε την ταχύτερη απορρόφηση της πλατφόρμας Siemens Gamesa 5.X, παρέχοντας ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ισοδύναμα κόστη ενέργειας στον κλάδο, με περισσότερα από 1 GW πωλήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa της Βόρειας Ευρώπης για χερσαία έργα, Clark MacFarlane, δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με την European Energy συνεχίζει να ευδοκιμεί και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε μαζί της ξανά σε αυτούς τους δύο ιστότοπους με αυτήν την τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι για την χερσαία αγορά. Ανυπομονούμε να διασφαλίσουμε ότι και οι δύο ιστότοποι λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, καθώς και περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας σε μελλοντικά έργα με την European Energy».

Ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά με τη Siemens Gamesa για την περαιτέρω ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη σουηδική αγορά, χρησιμοποιώντας μία από τις καλύτερες και πιο αποδοτικές τεχνολογίες. Και οι δύο ιστότοποι στη Σουηδία καλύπτονται από Συμβάσης Αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας για περίοδο 10 ετών. Η συνεργασία με τη Siemens Gamesa ενισχύει τη θέση μας ως κινητήρια δύναμη προς 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη.

«Η Siemens Gamesa δεν παρέχει μόνο εξαιρετικές τεχνικές λύσεις αλλά και γνώσεις, συνέχεια και υψηλές φιλοδοξίες στην αγορά. Μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα και προσβλέπουμε σε μελλοντικές κοινές δράσεις», πρόσθεσε.

Αναφέρεται ότι η τελευταία συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν το Δεκέμβριο για την εγκατάσταση τριών αιολικών πάρκων στην Πολωνία.