Equinor-Polenergia: Προσφορά 3 GW σε υπεράκτιο αιολικό διαγωνισμό στην Πολωνία

Equinor-Polenergia: Προσφορά 3 GW σε υπεράκτιο αιολικό διαγωνισμό στην Πολωνία
Δευτέρα, 08/03/2021 - 13:40

Η Equinor και η Polenergia έχουν υποβάλει αίτηση για σχεδόν 3 GW στην πρώτη δημοπρασία υπεράκτιων αιολικών πάρκων της Πολωνίας.

Οι συνεργάτες ανέφεραν ότι υπέβαλαν προσφορές για τα έργα 1,4GW Baltic 2 και 1,4GW Baltic 3, εών συνολικά αναμένεται να απονεμηθούν 5,9 GW ισχύος.

Η Equinor θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τους ιστότοπους, ενώ η Polenergia είναι υπεύθυνη για τη λήψη όλων των αδειών και τη διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη έργων.

«Η Πολωνία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την υπεράκτια αιολική ενέργεια ως μέρος μιας ευρείας μετάβασης. Η Equinor θέλει να είναι ο κύριος εταίρος σε αυτήν τη διαδικασία», δήλωσε ο πρόεδρος της Equinor Πολωνίας, Michał Kołodziejczyk.

«Οι υποβληθείσες αιτήσεις για υποστήριξη για το IMF Baltic II και το IMF Baltic III αποτελούν ορόσημο για τα έργα μας. Επί του παρόντος, περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Κλίματος σχετικά με τη μέγιστη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα υποστήριξης για υπεράκτια αιολικά πάρκα. Αυτό καθορίζει την περαιτέρω ανάπτυξη των έργων και του τομέα που αναδύεται στην υπεράκτια αιολική ενέργεια της Πολωνίας».