Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο - Εξοικονόμηση ενέργειας: 11, 16, 18 & 24 Απριλίου το “Energy Scouts Greece 2024”

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο - Εξοικονόμηση ενέργειας: 11, 16, 18 & 24 Απριλίου το “Energy Scouts Greece 2024”
Τετάρτη, 20/03/2024 - 09:35

Με νέες ημερομηνίες διεξαγωγής στις 11, 16, 18 & 24 Απριλίου, θα λάβει χώρα τοτετραήμερο διαδικτυακό σεμινάριογια την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στην επιχείρηση, “Energy Scouts Greece2024”, το οποίο πραγματοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της προσφοράς προηγμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα Μέλη του.

Το “Energy Scouts Greece 2024, απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των κλάδων της αγοράςκαι προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να συμβάλουν ως “Energy Scouts”, στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος και τονίζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, καταξιωμένοι εισηγητές θα αναπτύξουν θεματολογίες, όπως:

  • Εισαγωγή στην προστασία του κλίματος
  • Εξοικονόμηση πόρων
  • Εξοικονόμηση ενέργειας

Μέχρι σήμερα, πάνω από 90 "Ενεργειακοί Πρόσκοποι" έλαβαν μέρος σε αντίστοιχες δράσεις του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την προσωπική τους συνεισφορά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Ειδικότερα, εντόπισαν τις καταλληλότερες τεχνολογίες, τεχνικές και δράσεις, που απαιτούνται στον εργασιακό χώρο, για να επιτύχουν οι εταιρείες τους μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και πράσινη ανάπτυξη.

Μετά την ολοκλήρωση του νέου διαδικτυακού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν και να παρουσιάσουν, μέσω ενός πρακτικού Project, που θα αναπτύξουν με τη βοήθεια των εισηγητών, πώς μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες τους να γίνουν πιο βιώσιμες και να προωθήσουν την πράσινη ενεργειακή πολιτική.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονταιέως και τις 29 Μαρτίουστην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το κόστος συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/young-energy-europe