Η ΗΑΕΕ φιλοξενεί το 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ΙΑΕΕ "The Future of Global Energy Systems"

Η ΗΑΕΕ φιλοξενεί το 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ΙΑΕΕ "The Future of Global Energy Systems"
Τρίτη, 19/07/2022 - 10:47

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει το17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ΙΑΕΕ με τίτλο «The Future of Global Energy Systems»,στηνΑθήνα, από τις21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022, με φυσική παρουσία στη μετά Covid-19 εποχή.

Ζούμε σε μια εποχή πρωτόγνωρων προκλήσεων για τον ενεργειακό τομέα. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του COVID-19, γίνεται φανερό ότι η πανδημία προκάλεσε τεράστιο αντίκτυπο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ενώ παρόμοιες ήταν και οι επιπτώσεις της στα ενεργειακά συστήματα.

Επιπλέον, η αντιμετώπιση των προκλήσεων του «ενεργειακού τριλήμματος» φαίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Η ανθεκτικότητα των εθνικών ενεργειακών συστημάτων εξαρτάται από το ενεργειακό τους μείγμα και τις αλλαγές που επιφέρει η απανθρακοποίηση, η ψηφιοποίηση και η διαταραχή της ζήτησης. Επιπλέον, παρόλο που καταβάλλονται προσπάθειες, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται απρόσκοπτης πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη και βιώσιμη ενέργεια, και ως εκ τούτου η ενεργειακή ισότητα εξακολουθεί να υστερεί. Όσον αφορά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα των ενεργειακών συστημάτων, η προσπάθεια πολλών εθνών για απαλλαγή από τον άνθρακα αντισταθμίζεται από την ταχεία αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Λαμβάνοντας, επίσης, υπόψη ότι τα διαφορετικά εθνικά πλαίσια οδηγούν σε αποκλίνουσες ενεργειακές πολιτικές με διαφορετικά κόστη, δεν μπορεί να υπάρξει ενιαίος τρόπος για μια αποτελεσματική ενεργειακή μετάβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνέδριο θα αποτελέσει μια πλατφόρμα όπου κυβερνητικοί εκπρόσωποι, θεσμικοί ιθύνοντες, έγκριτοι ακαδημαϊκοί και στελέχη επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν όλα τα φλέγοντα ζητήματα του ενεργειακού τομέα.

* Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της υγείας και την ασφάλειας των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15/09/2022 - 15:30