Η ΕΛΕΤΑΕΝ στην ενεργειακή δράση της ΡΑΕ στον Μύλο των Ξωτικών

Η ΕΛΕΤΑΕΝ στην ενεργειακή δράση της ΡΑΕ στον Μύλο των Ξωτικών
Δευτέρα, 27/12/2021 - 20:32

Η Ελληνική Εταιρεία Αιολικής Ενέργειας θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στον Μύλο των Ξωτικών, στα Τρίκαλα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αρχής, όπου βρίσκεται το τρισδιάστατο ενεργειακό διαδραστικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το ενεργειακό παιχνίδι αποτελεί πόλο έλξης μικρών και μεγάλων επισκεπτών, οι οποίοι μαθαίνουν παίζοντας για τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις πόλεις του μέλλοντος και το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη.

Η αιολική ενέργεια δεν θα μπορούσε να λείπει από τη Χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με χαρτοκατασκευή ανεμογεννήτριας και φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους το παιδικό παραμύθι «Φύσα αεράκι, φύσα με» (https://eletaen.gr/wp-content/uploads/2019/06/let_the_wind_blow_2019.pdf) και το ενημερωτικό έντυπο για μαθητές «Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια» (https://eletaen.gr/wp-content/uploads/2021/12/2021-12-20-mathaino-gia-tin-aioliki-energeia-fd-upd-20.pdf) που θα προσφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δουν από κοντά παλαιά πτερύγια ανεμογεννητριών που αποξήλωσε από αιολικά της πάρκα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Τα παλαιά πτερύγια καθαρίστηκαν, στηρίχθηκαν σε μπετονένιους κύβους και μετατράπηκαν σε παγκάκια μέσα στους χώρους του Μύλου.