Νέο, καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από τη Sungrow κατακτά το ees AWARD 2023

Νέο, καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από τη Sungrow κατακτά το ees AWARD 2023
Τρίτη, 20/06/2023 - 10:58
  • Με τις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στη σταθερότητα του δικτύου και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Sungrow παρουσίασε το PowerStack, ένα καινοτόμο σύστημα ιδανικό για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
  • Για μέγιστη ευκολία στη μεταφορά και τοποθέτηση και παράλληλα χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης, το σύστημα PowerStack περιλαμβάνει σε μία ολοκληρωμένη μονάδα τις μπαταρίες, τα συστήματα μετατροπής και διαχείρισης ενέργειας, καθώς και το σύστημα πυρόσβεσης.
  • Εφαρμόζοντας μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, το υδρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης PowerStack, ξεχωρίζει για την αποδοτικότητα και την ευελιξία που προσφέρει, στοιχεία που συνέβαλαν στην κατάκτηση του ees AWARD 2023.

Η Sungrow, η κορυφαία εταιρεία σε παγκόσμια κλίμακα στα inverter Φωτοβολταϊκών συστημάτων και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, κατέκτησε το ess AWARD 2023 με το υδρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας PowerStack, το οποίο σχεδιάστηκε εστιάζοντας στις εμπορικού και βιομηχανικού επιπέδου εφαρμογές. Αυτή η σημαντική διάκριση, αποτελεί μια εξαιρετική επιβράβευση της εστίασης της Sungrow στις προηγμένες τεχνολογίες και την τεχνική καινοτομία.

Η αυξανόμενη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο δίκτυο δημιουργεί και πιθανά προβλήματα που αφορούν στη σταθερότητα, με τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, όπως το PοwerStack, να συμβάλουν στην ασφάλεια του δικτύου, αλλά και στη μέγιστη αξιοποίηση των ΑΠΕ. Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας εμπορικών/βιομηχανικών εφαρμογών, εκτός από τη συμβολή τους στη σταθερότητα του δικτύου, μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις που θα τα εγκαταστήσουν.

Το ees AWARD (electrical energy storage), τιμά τα πλέον πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις που αφορούν σε σταθερά η κινητά συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Το σύστημα PowerStack της Sungrow, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην πρόσφατη έκθεση Intersolar 2023, ξεχώρισε για την κορυφαία αποδοτικότητα, τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας, αλλά και την ευελιξία που προσφέρει. Όλα τα παραπάνω, επιτρέπουν στο PowerStack να αποτελεί μια λύση που αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό την επένδυση που αφορά στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και συνολικότερα σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

Για μέγιστη ευελξία, η χωρητικότητα του PowerStack διαμορφώνεται από τις 537 kWh και έως τις 1.146 MWh. Το σύστημα περιλαμβάνει μπαταρίες lithium-ion, σύστημα μετατροπής ενέργειας (PCS), σύστημα διαχείρισης ενέργειας (EMS) και σύστημα πυρόσβεσης (FSS). Το σύνολο των συστημάτων είναι εγκαταστημένα σε μια ολοκληρωμένη μονάδα, έτσι ώστε να είναι εύκολη η μεταφορά και η εγκατάσταση, με παράλληλο χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Σε σχέση με ένα παραδοσιακό αερόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, το PowerStack χάρη στην προηγμένη τεχνολογία υδρόψυξης, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα χάρη στη χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ο κ. Andrey Yang, ESS Sales Director της Sungrow στην Ευρώπη, ανέφερε σχετικά:

«Η αγορά των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, αποτελεί το μέλλον για την Ευρώπη. Το υδρόψυκτο σύστημα PowerStack της Sungrow υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις για υψηλή απόδοση και ευελιξία, καθιστώντας το ιδανικό για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Η Ευρωπαϊκή αγορά συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας είναι ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη, με τη Sungrow να αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα. Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την επιστροφή επί της επένδυσης (ROI) των πελατών μας, προσφέροντας κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες.»

Όπως και με το σύνολο των προϊόντων της Sungrow, το PowerStack υπερκαλύπτει τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας. Παράλληλα, η παρακολούθηση της λειτουργίας των στοιχείων της μπαταρίας με την εφαρμογή τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζει την καλή λειτουργία, αλλά και την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Αντίστοιχα, η μονάδα ξεχωρίζει και για την υψηλή αντοχή της στους εξωτερικούς παράγοντες, έχοντας πιστοποίηση IP65.

ees_award_power_stack_l.jpg