Αλεξάνδρος Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): Αναζητεί λύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Αλεξάνδρος Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): Αναζητεί λύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Πέμπτη, 08/12/2022 - 06:56

Yπό εκτενή διερεύνηση σχέδιο για την διαχείριση και εξεύρεση λύσεων όπως η μετατροπή μονάδων που λειτουργούν με μαζούτ σε μονάδες πράσινης ενέργειας.

Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες, όπως η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, καθώς και τις αυξήσεις σε σειρά πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, καταφέραμε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μια δυναμική και ισορροπημένη ανάπτυξη προς όφελος της εθνικής οικονομίας και ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό επεσήμαναν στελέχη της εταιρείας σε χθεσινή συνάντησή τους με δημοσιογράφους κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της Μελέτης Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος για το 2021, που εκπονήθηκε από την ΕΥ Ελλάδος.

Σε ερώτηση του iEnergeia για τη διαχείρηση του ενεργειακού κόστους επισημάνθηκε ότι η εταιρεία, όπως και άλλες βιομηχανίες, αναζητεί λύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και ότι είναι υπό εκτενή διερεύνηση σχέδιο για την διαχείριση και εξεύρεση λύσεων όπως η μετατροπή μονάδων που λειτουργούν με μαζούτ σε μονάδες πράσινης ενέργειας.

«Επενδύουμε στις μονάδες παραγωγής μας, ώστε να γίνουν ακόμη πιο «πράσινες», συνεχίζουμε για 15η χρονιά το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, από το οποίο εξασφαλίζουμε 100% ελληνικό κριθάρι για όλα τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε 2.000 συνεργαζόμενους παραγωγούς, στεκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως το πλάνο υποστήριξης μας για τη Βόρεια Εύβοια, πάντοτε σε συνεργασία με τους εκάστοτε εμπλεκόμενους φορείς. Ταυτόχρονα, λειτουργούμε ως θεματοφύλακες της υπεύθυνης κατανάλωσης, με 5 μπίρες χωρίς αλκοόλ και καθιέρωση της κατηγορίας στην Ελλάδα, αλλά και με σημαντικές καμπάνιες και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για την ήπια κατανάλωση και την ορθή οδηγική συμπεριφορά» όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αν δεν κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει στο μέλλον θα έχουμε καταστάσεις που θα επηρεάσουν και την κοινωνία και την οικονομία». Επιπλέον τόνισε: «Εδώ και εξήντα χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επιδιώκει να έχει θετική επίδραση στην εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Αισθανόμαστε υπερήφανοι με τα αποτελέσματα της Μελέτης Κοινωνικού και Οικονομικού Αντικτύπου για το 2021, διότι επιβεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητές μας συνεχίζουν να προσφέρουν πολλαπλασιαστική αξία στη χώρα. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία μας. Η θετική εξέλιξη των μεγεθών μας να συνδυάζεται με πρωτοποριακά προγράμματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, όπως ο εκσυγχρονισμός των μονάδων παραγωγής μας για να πετύχουμε τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει, το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού και οι πρωτοβουλίες για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι παράγουμε ένα καλύτερο αύριο».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η οποία εκπονείται για τέταρτη φορά, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αύξησε κατά 66 εκατ. ευρώ τη συνολική συνεισφορά της στο ΑΕΠ, σε σύγκριση με την προηγούμενη μελέτη του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχεται στα 686 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 505 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί το 1% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους για το 2021. Παράλληλα, 26.468 θέσεις εργασίας υποστηρίζονται άμεσα, έμμεσα και επαγόμενα από την εταιρεία, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Από αυτές, οι 20.505 αφορούν στον κλάδο της εστίασης.