Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες): Διπλασιασμό της δυναμικότητας των ΑΠΕ στην Ελλάδα

Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες): Διπλασιασμό της δυναμικότητας των ΑΠΕ στην Ελλάδα
Unsplash
Πέμπτη, 12/10/2023 - 18:06

Στα έργα που έχει σε εξέλιξη η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Ελλάδα (όπου «χτίζονται» σήμερα 1000 MW), αλλά και σε πρότζεκτ που βρίσκονται προ των πυλών στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Ρουμανία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαύρος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο 2ο συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου & Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Επίσης ο κ. Μαύρος εμφανίστηκε «αρκετά αισιόδοξος» για την πορεία και την εξάπλωση των ΑΠΕ στο μέλλον, δεδομένου ιδίως ότι το εθνικό σχέδιο της Ελλάδας προβλέπει τον διπλασιασμό της δυναμικότητας των ΑΠΕ στη χώρα.

Πρόσθεσε ότι η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί περαιτέρω ισχυροποίηση των διασυνδέσεων και των υποδομών αποθήκευσης ενέργειας, αφού αυτό θα επιτρέψει στις ΑΠΕ να λειτουργήσουν ομαλά. Ο κ.Μαύρος επισήμανε δε ότι η ενεργειακή μετάβαση εξυπηρετεί την αυτονομία και σχετίζεται με τον ρόλο της απανθρακοποίησης και της ψηφιοποίησης, με το πρώτο -την απανθρακοποίηση- να συμβαίνει ήδη και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ελληνικής πολιτικής.
΄

Τελευταία τροποποίηση στις 12/10/2023 - 18:23