Reuters: Η Gazprom πλήρωσε λιγότερα στην Ουκρανία για τη μεταφορά φυσικού αερίου

Reuters: Η Gazprom πλήρωσε λιγότερα στην Ουκρανία για τη μεταφορά φυσικού αερίου
Unsplash
Τετάρτη, 25/05/2022 - 18:38

Λιγότερα χρήματα για την μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη τον Ιούνιο, κατέβαλε η Gazprom όπως μεταδίδει το Reuters.

Λιγότερα χρήματα για την μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη τον Ιούνιο, κατέβαλε η Gazprom όπως μεταδίδει το Reuters. Και αυτό διότι το Κίεβο ανέστειλε τις ρωσικές ροές μέσω του σημείου διαμετακόμισης Sokhranovka όπως δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz, Yury Vitrenko.

«Όχι σε πλήρεις ποσότητες», δήλωσε ο Yury Vitrenko όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πληρωμές για τη μεταφορά φυσικού αερίου, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η Gazprom από τη μεριά της δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Ρωσία συνέχισε να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας παρά τον πόλεμο που επικρατεί στην περιοχή, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η Ουκρανία ανέστειλε τις ρωσικές ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, το οποίο συνήθως αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που διοχετεύει η Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Το Κίεβο ανέφερε ότι σταμάτησε τις ροές αυτές επειδή οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εκτρέπουν τις ροές σε δύο υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.