Η αύξηση του κόστους ενέργειας και οι ΑΠΕ στο επίκεντρο της επίσκεψης της Αλεξάνδρας Σδούκου στο Δήμο Λαγκαδά

Η αύξηση του κόστους ενέργειας και οι ΑΠΕ στο επίκεντρο της επίσκεψης της Αλεξάνδρας Σδούκου στο Δήμο Λαγκαδά
Τετάρτη, 22/05/2024 - 10:59

Το Δήμο Λαγκαδά επισκέφτηκε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Τι συζήτησε με τη Δήμαρχο Λαγκαδά, εκπροσώπους αγροτών και τοπικών φορέων

Επίσκεψη στο Δήμο Λαγκαδά πραγματοποίησε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία συναντήθηκε με την Δήμαρχο Λαγκαδά. Νίκη Ανδρεάδου, εκπροσώπους των αγροτών και φορέων της περιοχής.

Την κα Σδούκου συνόδευαν ο Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, Φάνης Παππάς, και Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, Χρυσόστομος Τσατσούλης και μέλη της Β΄ΔΕΕΠ.

Η Δήμαρχος Λαγκαδά, αφού υποδέχθηκε την κα. Σδούκου στο Δημαρχείο Λαγκαδά, της ζήτησε, αρχικά, να ακούσει τους εκπροσώπους αγροτών και φορέων, στα ζητήματα που ήθελαν να της θέσουν και αφορούσαν, κυρίως, την αύξηση του κόστους της ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε στα ερωτήματα που της τέθηκαν και δεσμεύτηκε να εξετάσει ζητήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν νομοθετικά, ιδιαίτερα αυτό που αφορά στα κριτήρια για τις εκτάσεις γης οι οποίες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ακολούθως, η συζήτησε εστιάστηκε στα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Λαγκαδά. Η κα. Ανδρεάδου ενημέρωσε την κα. Σδούκου για τα προβλήματα που έχει επιφέρει η αύξηση του ενεργειακού κόστους και για την προσπάθεια που καταβάλλεται από την διοίκηση του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

sdoukou_dimoslagkada.jpg

Η Δήμαρχος Λαγκαδά επανέφερε τα αιτήματα που είχε υποβάλλει στην Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Ιανουάριο, όταν την είχε επισκεφτεί στην Αθήνα, και ζήτησε την συνδρομή της στην υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει από πλευράς Δήμου Λαγκαδά για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του (δημοτικά κτίρια, σχολεία, ΔΕΥΑ Λαγκαδά), μέσω δράσεων που αφορούν στην εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση ενέργειας, στην ενεργειακή ανεξαρτησία και την καινοτομία, στην παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, στην ανάπτυξη έξυπνων δικτύων, στη γεωθερμία.

«Επικαιροποιήσαμε στην συνάντηση που είχαμε με την κα. Σδούκου κατά την επίσκεψή της στο Δήμο Λαγκαδά, όσα είχαμε συζητήσει πριν από 4 μήνες που βρεθήκαμε στο γραφείο της στην Αθήνα. Στον σχεδιασμό μας συμπεριλαμβάνονται έργα που θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους και της επιβάρυνσης των δημοτών-καταναλωτών. Η συγκυρία για να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα είναι θετική και πιστεύω ότι με την συνδρομή της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και την οριστικοποίηση νομοθετικών παρεμβάσεων που αναμένουμε, σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε πιο συγκεκριμένα πράγματα να ανακοινώσουμε», δήλωσε η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/05/2024 - 12:10