Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης

Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης
Τρίτη, 01/11/2022 - 10:49

Στα μέσα Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα, η οποία θα μείνει ανοιχτή έως τις 15 Δεκεμβρίου.

«Ήδη πραγματοποιούμε τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, ξεκινήσαμε από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης -εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα- και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου», υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στο Open.

«Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ», συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι η σχετική πλατφόρμα «Θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο και θα τρέξει μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει μέχρι τέλος του έτους».

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ακόμα ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος να λάρουν την περσινή βοήθεια μέχρι 10 Δεκεμβρίου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών από την επόμενη βδομάδα, ενώ δεν απέκλεισε επιστροφής επιδότησης στο diesel. «Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις σε όσους έχουν ανάγκη. Παρακολουθούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, υλοποιούμε τα μέτρα της ΔΕΘ. Ταμειακά είμαστε πολύ καλά σαν χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/11/2022 - 11:03