Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Απαιτείται αναθεώρηση του ΕΣΕΚ εδώ και τώρα. Δρομολογούνται διαδικασίες για συνέδριο

Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Απαιτείται αναθεώρηση του ΕΣΕΚ εδώ και τώρα. Δρομολογούνται διαδικασίες για συνέδριο
Τετάρτη, 29/06/2022 - 08:39
Υψηλές οι θερμοκρασίες, υψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ενέργειας και η στάση-παρεμβάσεις της ΓΕΝΟΠ απέναντι στα τεκταινόμενα δε θα μπορούσε να μην ακολουθεί τους υψηλούς δείκτες.

Μπροστά στα ενεργειακά θέματα που έχουν υποστεί πολλαπλές ανατροπές με ανάλογες συνέπειες σε Εθνικό επίπεδο, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όχι απλά παραμένει στις επάλξεις ώστενα αναχαιτίσει όσα περισσότερα αρνητικά παρελκόμενα μπορεί,αλλά εντείνει τις παρεμβάσεις της καθώς αυτό απαιτούν και επιβάλλουν οι συνθήκες.

Ζητήματα μισθολογικά, η παράταση λειτουργίας μονάδων, η συμμετοχή και ρόλος του λιγνίτη, η ρήτρα αναπροσαρμογής, τα τιμολόγια ρεύματος και οι αυξήσεις τους, η ανάγκη τακτικού προσωπικού κατανάλωσαν μεγάλο μέρος της συνεδρίασης ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στηνανάγκη αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα ώστε να είναι αποτελεσματικός και μακροχρόνιος.

Με δεδομένο τον, αποδεδειγμένο,σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο του λιγνίτη, το γεγονός ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στην αναθεώρηση του σχεδιασμού τους αλλά και μετην ενεργειακή κρίση και μετάβαση να μην φαίνεται να λήγουν σύντομα,ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙόσο ποτέ άλλοτε αναθεώρηση του ΕΣΕΚ προκειμένου να αποτραπεί το λουκέτο των λιγνιτικών μονάδων το 2028.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ένανρόλο ιστορικό, με τις αποφάσεις των συμβουλίων της να μην επιτρέπουν (υπό καμία συνθήκη και για κανέναν λόγο)παρεκκλίσεις.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει την ιστορική πορεία που έχει χαράξει, θα υπερασπιστεί με όσο σθένος έχει τασυμφέροντα της επιχείρησης, των εργαζομένων και των καταναλωτών,σεβόμενη πάντα τον θεσμικό ρόλο και τις αποφάσεις της.

Το επόμενο διάστημα, με δεδομένο το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει εκλογές τον Φεβρουάριο του 2023, η ΓΕΝΟΠ θα δρομολογήσει διαδικασίες πουθα την οδηγήσουν σε συνέδριο πριν από τις εκλογές της Συνομοσπονδίας.Στο πλαίσιο αυτό τα Σωματείο μέλη της ΓΕΝΟΠ θα πρέπει να έχουνολοκληρώσει τις εκλογικές τους διαδικασίες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Για το θέμα θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.