ΠΣΑΦ: Ζητά παράταση για την κατάθεση εγγυητικών επιστολών από το ΥΠΕΝ

ΠΣΑΦ: Ζητά παράταση για την κατάθεση εγγυητικών επιστολών από το ΥΠΕΝ
Τρίτη, 01/11/2022 - 09:18

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης εγγυητικών επιστολών έως τις 2 Δεκκεμβρίου, απέστειλε στο υπ. Ενέργειας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Το αίτημα υποβλήθηκε δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί αγρότες που δεν ξεκίνησαν καν τις διεργασίες για την έκδοση του εγγράφου, αλλά και την πληθώρα αιτημάτων που έχει λάβει το συνεργαζόμενο τραπεζικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα αρκετά Μέλη να κινδυνεύουν να μην προλάβουν την προθεσμία της 4/11/2022.

Εφόσον γίνει αποδεκτό το αίτημα του ΠΣΑΦ με την προτεινόμενη ημερομηνία λήξης να είναι η Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ωστόσο πιο πιθανό είναι -τελικώς- το υπουργείο να ορίσει ως λήξη της παράτασης, μια προθεσμία κοντά στις 15/11/2022

Στο μεταξύ, σε σχετική ανάρτησή, στο site του Συνδέσμου, με τίτλο «Επιζήσαντες, στο Μακελειό των Εγγυητικών», αναφέρεται:

«Υπό καθεστώς πρωτοφανούς πίεσης, στο σύντομο χρονικό διάστημα του ενός μηνός, έγινε εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων από τον Σύνδεσμο ώστε να τύχουν τα Μέλη του πλεονεκτήματος δέσμευσης του 50% των χρημάτων.

Η πίεση έγινε γεωμετρικά μεγαλύτερη, αφού την τελευταία εβδομάδα, δεκάδες ήταν οι αγρότες που προχώρησαν σε εγγραφή στον Σύνδεσμο, εξ’ αφορμής της εγγυητικής.

Θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις θα τύχουν του πλεονεκτήματος, μόνο εφόσον ανακοινωθεί η παράταση που ζήτησε ο ΠΣΑΦ.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/11/2022 - 09:20